Smidiga lösningar i trångt kök

Hur ska man lägga upp ett trångt kök för att det ska kunna utnyttjas på bästa sätt? Det är en svår fråga, till största delen beroende på att alla kök ser olika ut och har olika förutsättningar. Men när man tittar på bostäderna hos de som bor ensamma så brukar det ofta betyda att köket i sig är litet, närmast inklämt i lägenheten. Då är det dags att tänka kreativt, för säkerligen är det så att du inte alltid kommer att vara ensam; gäster, vänner och familj kommer säkerligen på besök med jämna mellanrum. Då är det bra att köket har funktioner som gör det möjligt att utnyttja det på bästa sätt.

Inledningsvis så är det ordning och reda man ska ha i åtanke. Behöver inte saker stå framme i ett litet kök så ska de inte heller göra det. Placera in allt du kan i skåp, sortera sådant som är nödvändigt i en del av köket, sådant du använder ofta och sortera sådant som du använder sällan i en annan del av köket, gärna det mest otillgängliga utrymmet eftersom det då kommer användas minst. Ett barbord är en utmärkt lösning för de allra flesta små kök, Det är högt, tar inte mycket plats och ger ändå en bra sittplats där man kan äta allt från frukost till en trevlig middag utan att inkräkta på utrymmet. När inte bordet används kan stolarna ställas under bordet för minskat utrymmesupptag, och det finns till och med de bord som man fäster i väggen som kan fällas upp.

Med andra ord gäller det att vara kreativ och tänka ordning och praktisk användning i ett litet kök, då brukar man komma fram till det bästa resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *