Lär dig skjuta slagskott

I innebandy finns det mängder av sätt att skjuta på, olika skottsätt mer effektiva än de andra. Men för allt bemästra det kanske svåraste, slagskottet, så är det en del saker som man måste tänka på. För att få upp bollen till 180 kilometer i timmen behöver det finnas en del bakom varje spelare och utrustning för att göra det möjligt.

Som vanligt handlar det om att träna på det man vill kunna. Man måste komma ihåg att det tar lång tid att lära sig något på expertnivå, det finns inga genvägar dit utan man måste verkligen träna. När det kommer till slagskott så måste man också träna på sin tajming så att man befinner sig i rätt position när bollen kommer för att kunna träffa på ett optimalt sätt. Med styrka i underarmarna så kommer man också långt, för det är nödvändigt för att orka trycka iväg bollen.

I innebandy är det också en fråga om material. Vilken typ av klubba du har, vilket blad du har samt vilken vinkel på klubbladet. Det är faktorer som spelar roll och faktorer som du själv måste komma fram till vad som passar dig. Generellt så brukar man säga att för att ha ett bra slagskott så bör klubbladet vinklas uppåt, så att nederdelen av klubbladet är längre fram än ovandelen. Vill du istället fokusera på dragskott är det istället böjen längst fram du ska fokusera på. Det finns många olika typer av klubbor och blad och du behöver testa dig fram tills dess att du hittar det du vill ha. Denna film med Kimmo Eskelinen ger bra tips om just slagskottet:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *