Hur du skjuter en fotboll

Det kan tyckas vara en ganska lätt grej att göra. Det är väl bara att springa fram mot bollen och ta i allt vad man kan för att få iväg bollen så hårt som möjligt? Faktum är att det ligger betydligt mycket mer bakom ett bra och välriktat skott med mycket kraft. Det är flera olika delar som man behöver tänka på och mycket av det framgår exempelvis i följande tutorial:

Filmen är visserligen på tyska, men vad gör väl det när Tyskland uppenbarligen har några av de bästa spelarna i världen? Dessutom är de regerande världsmästare, så det är nog klokt att lyssna på de tips som tyskarna ger. Dessutom är filmen textad på engelska, vilket underlättar för förståelsen.

Det som det handlar om är att träffa bollen på ett så bra sätt som möjligt. Mitt uppe på foten är området du är ute efter att ha kontakt med bollen, lika väl som bollen själv. Träffar du mitt på bollen så har du en betydligt större möjlighet att styra den dit du vill ha den, och inte få för mycket kraft bakom. Det handlar också om avvägning, att ta i lagom mycket för syftet. De första stegen i din ansats bör vara ganska korta och du ska sedan avsluta med ett större kliv med ditt stödjeben för att få en så kraftig pendelrörelse som möjligt med din skottfot. Som för allt annat så handlar det om att träna för att man ska kunna förfina tekniken, men tränar du på dessa delar som kommer du snart upptäcka att dina skott inte enbart blir hårdare, de skjuts också med mer precision.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.